Търсене на адрес

64 отговори на “Търсене на адрес”

 1. Viktor says:

  Липсва пощенски и телефонен код на градовете/селата когато се търсят.

 2. Светослав says:

  Не откривам бутоните за търсене на населени места през междинна точка, а също и тези за най-бърз и най-кратък маршрут.

 3. Сне says:

  а какво стана с опцията за показване на най- близките транспорти до адреса? ще ни я върнете ли?

  • bgmaps says:

   Тази опция е достъпна при кликване върху кръкчето показващо местоположението и избор от падащото меню “Спирки”. Можете да го видите в поста ни “Най-близки обекти (спирки)”

 4. Elena says:

  Имам проблем с намирането на адреси, за дадени улици в София. Не се презареждат и актуализират ако напиша и номер на улицата. Има такива, които изобщо не могат да бъдат намерени. Предполагам, че е въпрос на време преди да оправите проблемите си.
  Също така имам усещането че преди бяха по малки стъпките за увеличваване и намаляване на картата.

  Бутона/иконата за показване на картата на цял екран, е неразбираема и не подсказва достатъчно функцията си.

  Като цяло има идеи за по добро използване, но според мен някаква част от функционалността на страницата се е загубила.

 5. име (задължително) says:

  Copy&Paste не работи… Защо?

 6. Михаела says:

  Липсват кварталите, когато се търси по улица за градовете и селата!

 7. Сево says:

  Липсва възможност за избор на най-към маршрут и най-бърз

 8. Кристина says:

  Пощенските кодове, районите и кварталите се виждат като кликнете върху адреса, след като сте го намерили на картата.
  Въпросът е, че тази опция я открих случайно, не видях да е описана някъде.
  Новата версия е малко по-тромава от предишната, зарежда се по-бавно и има доста неща, които трябва да се “пипнат”, за да стане толкова функционална, колкото и старата.

 9. При писане на адреса падащата подсказка скрива бутона “Търси”. Показва се след Enter. Ако бутона е в дясно ще е по-добре. Най- добре си беще преди на дълъг ред над картата! Тогава, обаче, подсказката ще скрива и картата! Направете бутончето за търсене малка лупа в дясно!

 10. Stuk says:

  Супер бавно зарежда! Ако зареди изобщо. Не мога да го ползвам ве4е, а преди ми беше мнго удобно

 11. Петя says:

  Изключително съм разочарована от новия вид на BGMAPS. Липсва полезна информация, присъстваща в стария формат, като пощенски код на адреса, най-близки спирки на градския транспорт. Картата с адреса не може да се увеличи до по-голям размер от предварително зададения, а само се увеличава и смалява мащаба на показаната в нея информация, кръгчето с адреса запълва цял квартал.

 12. спас says:

  Типично по булгарска му… Щом нещо върви – дай да го спънем.
  Хубава функция беше “Маршрут ” търсене на маршрут , но вече я няма. И пак по старо му , с калкулаторче в ръка , търси по карта, изчислявай…Що да е лесно като може да

  • sss says:

   И аз се чудя ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗВАЛИ НЕЩО, КОЕТО РАБОТИ И ВЪРШИ РАБОТА? ЯВНО НЯКОЙ ПЛАТИ ЗА ТОВА, ДАЛИ НЕ E ПО ПРОЕКТ, ЧЕ ДА ГО РАЗВАЛИМ, А ПОСЛЕ…. ПАК ДА ИСКАМЕ ПАРИ ДА ГО ОПРАВЯМЕ…. САМО ДА БЯХТЕ ДОПЪЛНИЛИ НЯКОИ НЕЩА, ЩЕШЕ ДА Е ДОСТАТЪЧНО!!!! Е, ДА, ЦЕЛТА Е ДА НЕ ВЪРШИ РАБОТА

 13. Иван says:

  Едва ли това е окончателния облик на сайта. Да дадем малко време на хората да го дообработят. И на мен не ми се струва много функционална страницата 😉

 14. Деси says:

  За ориентиране – къде е менюто, от което мога да покажа най-близките спирки на градския транспорт?

  • bgmaps says:

   При кликане върху оранжевото кръгче избирате:
   “Покажи най-близките 5:”
   “спирки” е първата категория за София

 15. Радослав says:

  Липсват пощенски кодове, не мога да открия спирки на градският транспорт…. честно казано на първо четене не ми добада новата визия 🙁

  • bgmaps says:

   Вече се показват пощенският и телефонния код.
   Най-близките обекти са достъпни под оранжевото кръгче.

 16. Ивелина says:

  Много от опциите лепсват, изключително ощетена версия!!!
  Предпочитам старата!!!
  Много бавна!!!

 17. Дановска says:

  Новият сайт е с изключително нисък коефициент на полезно действие.

  Много неща липсват, търсенето е юзър НЕфрендли.
  Дизайнът също е лош.
  Зареждането е бавно.

  Хубави идеи сте имали, но изпълнението не се е получило. Съветвам ви да направите някои оптимизации и консултации със специалисти.

 18. василев says:

  г-да ,какво направихте?едно хубаво нещо като старият сайт го ликвидирахте . създадохте това недоносче.във ваш интерес е да свалите това нодоразумение и да върнете старият сайт. същия си беше много функционален бърз и удобен за работа .вразумете се

 19. Юли says:

  Върнете си старият BGmaps ЕХооо,
  усазнаите се Този не ми върши никаква работа много има какво да се прави по него.

 20. Юрий says:

  Ясосан съм! 15 минути не мога да разбера, как да намеря адрес в София? А ползвах по-рано всеки ден!
  Ще търся алтернатива в Гуугл или на др. сайт…
  Юрий

 21. Иван says:

  Липсва една много ценна опция от стария сайт – намирането на населено място, след като го изпишете. Вместо това има един крайно орязан азбучен списък и ако селото, което търсите, го няма там, просто няма как да го намерите.
  Няма как да разбереш къде е Синеморец, примерно. Направо звучи като виц.
  Разочарован съм.

  • Иван says:

   Мда, открих как става. В общия адресен бар се изписва името. Списъкът ви с населени места повече ме обърка, отколкото да ми помогне.
   Дано и други не се затруднят като мен.

 22. Красимир says:

  Моля Ви да върнете старата версия !
  От половин час се опитвам да намеря ул. Прохлада 9 в София (или само ул. Прохлада), като следвам инструкцията. Не се намират резултати от търсенето!! От Вашия сайт излиза, че такава улица в София няма ! Наротив, има – намира се в Бояна !

  • bgmaps says:

   Ул. Прохлада 9 в София се открива при търсене и наистина се показва в кв. Бояна. Проверете пак дали града който сте избрали е София.

 23. Анчу says:

  Когато има няколко населени места с едно и също име в България не се показват всички със съответния пощенски код и област. Пример: с.Грамаде в новата версия на Bgmaps излиза само с.Грамаде обл.Смолян, а показва, че има три намерени резултата.

  • bgmaps says:

   Когато при търсене имаме няколко резултата, те се показват в един под друг встрани на картата. При търсене на Грамаде имаме с. Грамаде, област Смолян и с. Грамаде, област Кюстендил.

 24. Мими says:

  Когато има няколко населени места с едно и също име в България не се показват всички със съответния пощенски код и област. Пример: с.Грамаде в новата версия на Bgmaps излиза само с.Грамаде обл.Смолян, а показва, че има три намерени резултата.

 25. Владимир Василев says:

  Би би ми било интересно мнението на авторите на сайта , кои именно смятат , че са предимствата на новия сайт пред стария ? Аз лично не откривам такива , освен може би малко по-модерна визия . Но всички ние , които ползваме сайта , го ползвахме не заради естетическите му достойнства , а заради функционалността и полезността му . Сега , според мен , с новата си версия сайтът не е нито функционален , нито полезен . Аз лично се изнервям докато открия това , което ми трябва . Също съм на мнение да се върне старата версия на сайта .

 26. Кирил says:

  Колкото и да се старая, не намирам подобрения спрямо версия 1.0
  напротив. За функционалност, удобство и бързина и дума не може да става.Защо когато нещо работи и то добре то не се надгражда за да е още по-добро ??? Ако идеята е била да се покаже ,че има нова версия, поздравления целта е постигната.
  Преди малко опитах да намеря адрес на хотел в Приморско и познайте ” Резултати ( 0 ) ” . Новата версия разпознава само ,че има такъв град , но улици липсват.
  Няма възможност да се добави междина точка при планиране на маршрут.Няма възможност да се избира между критерии като разтояние или време за изминаването му . Защо не се добави възможност да се запише ( при желание )начален час на тръгване и средна скорост на движение и на тази база да се изчисли време на пристигане до зададената точка? По този начин планирането на времето ще е максимално точно и реално.Тази опция за дълги пътувания е изключително полезна.Защо няма опция “предложи алтернативен маршрут” ? Вместо отново да се изписва маршрута с един клик веднага да се види каква е алтернативата(да бъдат показани всички алтернативи без значение какъв критерии е въведен ). Ако желаете можете да добавите възможност да се изчисли разхода на гориво и оттам стойноста за изминаване на пътя, след въвеждане на среден разход на гориво и цена. Всички тези неща за да не са досадни за другите потребители може да се виждат само след като потребителят кликне върху икона
  ” Допълнителен избор “.За разлика от сега съществуващият вариант е необходимо да се върви към интуитивно и динамично управление на сайта от потребителя , разбира се ако желаете да постигнете успех.Явно е бързано с въвеждане на новата версия без да се провери как работи тя. Успех с корекциите и ви пожелавам за в бъдеще да не допускате такива неуспехи само за да се спази краен срок на всяка цена.

  • bgmaps says:

   Тъй като за момента все още не предлагаме детайлна карта на Приморско няма как да откриете адрес. Надяваме се до края на годината да имаме карта на града с улиците в мащаб 1:5000.

 27. Пламен says:

  При увеличение на адреса е ограничено местенето в ляво и дясно.
  Пример: Търсих адрес в Слънчев бряг, и когато исках да го увелича се оказа че на екрана има само синьо (морето), мога да местя нагоре и надолу, но не и наляво и надясно.

  Има голям проблем с увеличението. Оставете стрелките за местене както преди горе в ляво, новото е по – модерно, но е неизползваемо.

  Не откривам търсене на маршрут с междинна точка

  • bgmaps says:

   В посочения пример няма как да има местене вляво и вдясно – просто Слънчев бряг е тесен. Изберете друг град и тествайте местенето на картата. То може да бъде правено както с мишка, така и със стрелките на клавиатурата.

 28. Димитър Попов says:

  Новият сайт е меко казано отвратителен, нищо не може да се намери, тързенето е затруднено. Интересно е защо трябваше да разваляте нещо, което работеше и хората бяха свикнали да ползват.
  На вашите програмисти не им ли е ясно, че когато на едно нещо вече е създадена система за управление, то то тя не е желателно да се променя ако не е крайно належащо, но дори и в този случей това трябва да стане постепенно или поне да се остави възможност за ползване на старият вариянт.
  Надявам се че казаното ще ви накара да се замислите.

 29. Ване Арсов says:

  Здравейте,
  от както променихте интерфейса на сайта, нищо по него не работи, въобще не зарежда дори и с Refresh на страницата не отваря нищо. Има ли някакъв вариант да се мине към старите версии?

 30. Marieta Zaykova says:

  Ужасен интерфейс!!!

 31. sss says:

  ПЪЛЕН КОШМАР

 32. malcho says:

  ПЪЛЕН ОТВРАТ. СТАРАТА ВЕРСИЯ Е СУПЕР. НАПРАВО СЕ ИЗЛАГАТЕ А УЖ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ — ДА АМА НЕ !!!!!

 33. Александър says:

  Този сайт от мой ФАВОРИТ се превърна в мизерна евтина пародия както се случва с повечето неща в БГ

 34. Диди says:

  Служебно ми се налага да ползвам услугите на bgmaps, но тази версия е изключително тромава и нерационална, ще ползвам старата докато може, а дотогава новата да бъде направена достатъчно бърза и лесна.

 35. Стансо says:

  Здравейте,

  Похвално е, че сте се отдали на промени и това е една смела стъпка, видно от коментарите на недоволните. Истината е, че години наред вие поддържахте консервативна линия. И сега наистина имам промяна, за което наистина заслужавате похвала.

  Точно затова бих искал да ви предложа нещо, което никъде го няма в мрежата освен в сайта за имоти imot.bg и в един доста тромав сайт на GIS-Sofia, а именно да се виждат границите на кварталите. Търся Лозенец – нека да ми покаже очертанията на квартала. Това е много полезно за много неща. Най-светъл пример е ако решите да си търсите квартира под наем (знаете агенциите не пишат адреса, за да не я заобиколите, но дават квартала), да знаете къде, в кой район точно ще живеете, ако я наемете.
  Малко по-малко полезно би било, ако могат да се видят очертанията на пощенските кодове – какви територии заемат те.

  Дано измислите нещо по въпроса. Сигурен съм че всяко подобрение от такива малки екстри ще доведе нови посетители на сайта, ще увеличи трафика, следователно на вас приходите.

  P.S.: Някои от тези екстри могат и да бъдат платени.

 36. Бивш редовен потребител says:

  Отвратително! Пълен провал! Ако не върнете старата РАБОТЕЩА версия скоро никой няма да остане да ползва сайта ви!

 37. Андреев says:

  Промени се правят само когато “играта” не върви..
  Аз мисля, че не си давате сметка колко много се ползваха услугите на сайта ви! Обикновено в него се влиза “на пожар” – спешно се търси адрес, пощенски код, услуга и пр. Много хора, като мен например, бяха свикнали почти машинално със старата версия. Досадно ми е сега, като бързам, да разучавам нови неща, при това не по-добри от старите. Какво му беше на сайта до сега? Кое беше лошото? Имаше ли оплаквания? Мисля, че всичко си беше наред! С тези самоцелни промени ще изгубите посетители, освен ако това е целта ви по някакви непонятни за мен съображения.
  В някои случаи известен консерватизъм е полезен. Не бутайте старата версия!

 38. zhenya says:

  Здравейте. Надявам се, администраторите да обръщат внимание на коментарите, защото са полезни.
  Аз имам проблем. Например пиша адрес: София, ул. Бузлуджа и програмата ме праща на улицата във кв.Филиповци. Но мен ме интересува тази до Руски паметник. Т.е. праграмата не отчита наличието на две опции в града. След което се опитвам да променя адреса, но вече програмата не реагира. Трябва да натисна начало и тогава да въведа наново адреса.
  Другият проблем ми е, когато например отварям страницата и искам с мишката да посоча мястото на което искам да отида, т.е. върху картата. Тогава обаче не мога да преместя оранжевия кръг, който ще ми даде търсената информация – например пощенски код или градски транспорт.
  Другото, което забелязах е, например показват ми се най-близките паметници от 100-те. Та посочвам един от тях, показва се информацията…след това е малко достадно да трябва да натисна хиксчето на информационното прозорче. Трябва според мен да има опция да се отваря само докато курсура е върху него, след което да се скрива. Така става забавяне…трябва да се затвори, после да се щракне върху следващото и т.н.
  Надявам се да сме полезни с коментарите си и да развивата новия си сайт.
  Аз също искам да отбележа, че преди беше много полезна и допълнителната информация – напремер маршрутни таксита или разни други обекти, но явно е въпрос на реклама.

  Успех!

  • bgmaps says:

   Благодарим ви за сигнала за проблем. Той беше открит и отстранен.

 39. zhenya says:

  Още нещо бих добавила, като улеснение на работата със сайта. Например зумването в картата. По-лесно е, ако става със скрола на мишката, отколкото да трябва да улучваме скалите на графичния скейл. Мисля, че младите хора са свикнали да щракат бързо и съответно да получават бърза реакция от програмата или сайта, с който работят. Бутонът, който вие прилагате е често срещан, но някак забавя цялата работа на търсена в сайта, трябва да се натиска плюсчето няколкократно, за да се постигне желания мащаб или да се натискат линийките от скалата.

  Това е моята препоръка.

  Успех!

  • bgmaps says:

   Благодаря за отправените препоръки. В момента сайтът е разработен така, че да можете да променяте мащаба както с инструмента върху картата, така и с помоща на скрола на мишката или с бутоните от клавиатурата – “+” и “-“. За да работи акуратно все пак трябва да сте кликнали върху картата.

 40. Надя says:

  ДО Авторите на новата версия на BGMAPS.COM

  Уеб сайта е влошен, а не подобрен. Налага се нова, съществена преработка за улесняване на ползвателите му!

 41. С предишната версия имаше много удобен акселератор за Internet Exporer. Беше много удобен и си го ползвах, но не мога да открия такъв за новата версия – спрян ли е, и ако не е, откъде може да се намери?

 42. Веселин Стойчев says:

  Новата версия е провал и не върши работа

 43. Ивайло says:

  Съжалявам много-не ми харесва.Твърде много време се губи за да с е ориентира човек. НЕ е ясно защо сте го направили това. Предишното си вършеше много добра работа.Нямате и ка се стига от точка А до Точка Б- най-бърз маршрут!!!

 44. Филип says:

  Английската версия не работи!

  Информационните прозорци трябва да се затварят сами като махна мишката , а не да търся кръстчето да ги затвори!

  къде е маршрутозатора от старата версия?

  пак ли по български ще разваляме нещо направено и отлично работещо?

  нека не забравяме че предишната версия взе награда на годината
  а тази просто бледнее

  ВЪРНЕТЕ СТАРАТА!!!!!!!!

 45. Toni says:

  Здравейте, в старата версия имаше много хубав начин за визуализиране и изчисляване на маршрут. Виждам, че и тук има, но не рабрирам как да го използвам. Не открих в помощната информация нещо за този проблем. Моля да помогнете! Благодаря!

 46. Вики says:

  До всички, които имат проблеми с откриването на адрес в новата версия.

  Сменете си експлорера – напр. с Opera 10.62 или Widows Internet Explorer 7.0 или 8.0 сайтът работи чудесно. УСПЕХ!

 47. Евгения says:

  Определено съм за старата версия. Не проумявам какво наложи въвеждането на тази – със сигурност не е по-добра. Човек е свикнал да ползва сързо и лесно определена услуга и изведнъж – бутане и чудене!

 48. Стилиян says:

  Здравейте!
  Въпроса ми е как да разбера, колко километра е дълга избраната от мен дестинация? Пример: София – Ловеч?

  Благодаря предварително! 🙂

  • bgmaps says:

   Информацията е изписана в резултата за търсения маршрут, точно над отсечките за движение (те също са с информация за разстояние).

 49. Пламен says:

  При изчисляване на маршрут от гр. Ямбол до гр. Чирпан, програмата ме кара да мина през пътен възел Зимница, а при маршрут от гр. Чирпан до гр. Ямбол – маршрута е изчислен през пътен възел Хаджидимитрово. Защо?

Моля, отговорете