Подобрения в интерфейса

Днес публикуваме няколко промени в интерфейса на bgmaps.com, с което смятаме да улесним работата на потребителите на услугата.

Освен това се надяваме, че ще приемете тези промени и като доказателство за това, че въпреки съмненията на някой наши потребители – четем коментарите в блога и приемаме градивна критика.

Ето и самите промени:

1. Добавяме допълнителна информация за населено място – пощенски код, телефонен код, ЕКАТТЕ, надморска височина и жители по последно преброяване. Цялата информация е достъпа при кликане на „детайли” в полето в страни от картата.

2. След много „за” и „против” решихме да премахнем двата инструмента – за промяна позицията на кръгчето и влаченето на картата. Това вече става директно с левия бутон на мишката. Освен това тук добавяме и нова функция при клик (смяна на позицията на кръгчето). Това е така нареченото обратно геокодиране или покажи какво има „отдолу” – показва се: улица, адрес, блок, кръстовище, населено място, язовир или друго). Запазили сме бутона за избледняване на картата.

3. Категориите от „5-те най-близки” вече са на 1 клик разстояние, като веднага се показват най-търсените. Например за град това са: Спирки, Заведения, Денонощни аптеки, Полицейски камери, Бензино/газостанции, Хотели с резервации. С опцията „Други” може да се избере от пълния списък.
Очаквайте скоро актуален списък на банкоматите в големите градове и на маршрутките в София!

4. Също на 1 клик разстояние се намира и задаването на текущата позиция като начало или край на маршрут – маршрут „от тук” или „до тук”.

Social Share Toolbar

14 отговори на “Подобрения в интерфейса”

 1. perer says:

  Супер сте!
  Това е най-добрата интернет карта!!!

 2. марин says:

  Много бъгава версия. Не знам по какъв принцип дава маршрута но не е по най-добрия път. А дори не е и най-прекия. Хем през дупките иска да ме прехара, хем да заобиколя….

 3. Д.Б. says:

  Здравейте,

  открих сгрешени имена на улици. Отговарям на мейла.

  поздрави

 4. Stoinov says:

  новия начин на избиране на позиция работи при IE но не ив Chrome.
  Моля оправете го.

 5. Иван Иванчев says:

  Предлагам улиците, които са в ремонт, да се отбелязват по някакъв начин, поне за София, че иначе ще е доста трудоемко. Поздравления за сайта. Работя като шофьор и ще продължавам да съобщавам за неточности, които съм забелязал. : )

 6. Cymbaline says:

  Stoinov написа:
  “Новия начин на избиране на позиция работи при IE но не и в Chrome”

  Потвърждавам и подкрепям.

 7. Dictator says:

  Stoinov казва:
  декември 18, 2010 в 22:37

  новия начин на избиране на позиция работи при IE но не ив Chrome.
  Моля оправете го.

  При Mozilla Firefox 3.0.8 съшо не работи!

  • bgmaps says:

   При направените от нас тестове всичко работеше нормално. За Google Chrome версията е 8.0.552.224, за Mozilla Firefox 3.6.13.

   • Галин says:

    Това, че някога новата Ви версия някога е вървяла на браузър Мозила е голямо изхвърляне. В “Error console” е пълно с бъгове и дори с 3.6.15 няма начин да се осъществи каквото и да е търсене през портала Ви. Куриозното е, че дори за да постна коментара си трчбваше да отворя IE, защото през Мозилата не е възможно използването на оторизиращия Ви код. Защо просто с големи букви не си напишете, че за безпроблемното ползване на сайта е необходим IE версия Х или по-висока?

    • bgmaps says:

     Направихме тестове (въпреки, че ние също ползваме този браузър и тази версия и досега не сме имали проблеми или изведени грешки) и не възникнаха проблеми. Близо 44% от потребителите ни ползват Mozilla Firefox, което го прави най-използваният браузър за отваряне на http://www.bgmaps.com

 8. Марин Маринов says:

  Всичко много хубаво, ама къде сте сложили легендата? Търсих, рових, където мога да цъкам с мишката, ама не я открих … А какво е една карта без легенда!? Има символи, които се затруднявам да отгатна какво обозначават.
  Мерси предварително!

 9. боян says:

  здравейте,
  би било добре,ако сложите посоките на картата (изток,запад…)
  поздрави

 10. Стоян says:

  Искам да изразя невероятното си възхищения от тази интернет страница, не знам досега къде съм спал, че не съм я видял, страшно много ми харесва и съм направо влюбен в нея. Има си всичко, карти, снимки, направо невероятно. Проекта за такава страница в Интернет м/у другото е стартирал в Индия през 1969г, но тогава правителството не е позволило публикуването му в Интернет, защото не е желала населението да има достъп до пълна карта на страната…Кажете сега не е ли хубаво, че живеем тук, а не в комунистическа Индия.

 11. Браво says:

  Браво! Много работа сте свършили. Ползвам сайта още от създаването му и с удоволствие следя постоянното му развитие. Не е за вярване, че безплатна услуга може да представи толкова изчерпателна и ценна информация. Само мога да предполагам какъв огромни усилия и време стоят зад сайта и да ви пожелая никога да не се обезценява безценният ви труд!

Моля, отговорете