Старият bgmaps.com

Осъзнаваме, че всяко начало е трудно, но сме сигурни, че новият сайт дава повече възможности и след като хората се ориентират къде се намират познатите им от години функционалности, бутони и контроли, ще открият, колко по-лесни и достъпни са те в новата версия.
Разбира се, че има разлики и предварително благодарим на всички потребители за търпението и за коментарите, и положителните, и отрицателните.

Старата версия ще бъде активна още известно време.
Тя е достъпна тук: http://bgmaps.com/old

Social Share Toolbar

203 отговори на “Старият bgmaps.com”

 1. жоро николов says:

  Не бях ползвал сайта от доста време, но бях сигурен, че мога да разчитам на него за намирането на адрес. За съжаление сайта е съсипан и не може да се ползва пълноценно вече.

  • Нушка says:

   Въобще не мога да ползвам услугите на BGmaps, зададения адрес в старата версия ми се зарежда около 15-20 мин. ако имам късмет, а в новата не мога да отида незмам защо. Проблема в ИЕ ли е ( в някои сайтове ми излиза надпис че ИЕ ми е морално стар)? Как да отстраня проблема.

   • bgmaps says:

    Ако използвате IE6 или по стара версия е напълно възможно да имате проблеми. Ако е възможно си инсталирайте по нова версия.

  • Стоян says:

   Искаше ми се да изразя искренната си и излизаща дълбока благодарност на създателите на сайта bgmaps.com. Аз бих се осмелил да оставя личното си мнение тук и гордо да заявя, че този сайт е най невероятния сайт в света. Освен , че се забавлявам в него научавам и много последна онформация, като например в кое община е село Дългопол, както и колко жители живеят в Две Могили , намирам и нови приятели, като пиша писме до адреси в затънтени кътчета на родината ни – като естествено с адреса и пощенския код се сдобивам от BGMAPS 🙂 Ако има как бих искал да имам денонощен достъп до сайта и да мога да погледна отгоре във всеки един момент къде се намирам , като напиша адреса на който съм в Търсачката на сайта. Скоро пак ще пиша . Обичам ви BGMAPS!!!

   Атраджан от Жабокрът Кюстендилско!!!!!

 2. Юлия Атанасова says:

  Старата версия наистина бе по-удобна. Подкрепям мненията за нейното връщане.
  Успех!
  Ю. Атанасова

  • bgmaps says:

   Бихте ли посочили по-конкретно, какво ви затруднява в новата версия.

 3. Румен says:

  В старата версия беше елементарно да се открият обекти в близост до намерения адрес – напр. болници, магазини, спирки. Сега не мога да се ориентирам как това да стане!!! Ако сте го премахнали – докато не го вкарате в новата версия, не премахвайте старата!!! И в старат върнете избора на различни мащаби и големина на картата!!!

  • bgmaps says:

   Показването на най-близки обекти е достъпно и в новата версия. Като кликнете върху оранжевото кръгче, показващо позицията ви, можете да изберете от краткия или от пълния списък нужната ви информация.
   Търсените от вас спирки са в краткия списък и могат да бъдат избрани от падащото меню, а болниците са в пълния списък, в секция “инфо”.

   • Тома says:

    5 години ползвах сайта, не знам как но почти успяхте да ме откажете. На въпроса ЗАЩО -крайно време е сами да си отговорите

 4. Румен says:

  ДОНАВКА НА ПРЕДИНОТО ПИСМО: Аз съм програмист от старата генерация. В този занаят има едно много важно правило: Най-лесно е да развалиш една програма, като се опиташ да я подобриш! И ВТОРО: Една програма не може да бъде по-добра, ако не работи добре, поне толкова добре, колкото е предишната версия!

 5. Йордан Енев says:

  Кога ще добавите смислените неща от старата версия?
  Говоря за:
  Най близки жп гари, автогари, полицейски управления
  намиране на маршрути (най-къс, най бърз), въвеждане на точки за маршутите само с мишката вместо да се пишат

  Не разбирам що за глупост е да има + и – за мащабиране и същевременно да се мащабира с кликане с мишката? Т.е. след като има + и – защо не вземете бутоните на мишката да ги използвате за указване на позицияя (както беше в стария вариант – Маршрут от тук, до тук).

  Добавете показване на ЖП Гари, Автогари и прочие. Аз не съм от софия. Искам да видя маршрута от Централна ЖП Гара до народното събрание… Добре народното събрание го намерих, но как да намеря жп гарата? А като не я намирам (и не и знам адреса) как да видя маршрута?

  • bgmaps says:

   Показването на най-близки обекти е достъпно и в новата версия. При клик върху оранжевото кръгче можете да изберете от краткия или от пълния списък нужната ви информация.
   Търсените от вас жп гари, автогари и полицейски управления са в пълния списък, секция “инфо”.
   Приложили сме няколко начина за промяна на мащаба, за да бъде удобно на потребителите.
   Ако напишете “Централна жп гара” системата веднага ще ви покаже местоположението и без да е нужно да въвеждате адрес.

 6. Батето says:

  Определено много дразни липсата на мащабиране на картата. Старата версия определено беше много по-добра. Вече ползвам само Гугъл мапс. Откзах се от тази псевдо версия.

 7. Ана Драганова says:

  Изключително неудобство в новата версия е невъзможността да се запази определен от потребителя мащаб на картите. При всеки следващ избор на ново населено място се налага избор и на мащаб – нещо, което в добре познатата стара версия не бе необходимо да се прави.
  Освен това при търсене местоположението на населени места с дублиращи се имена (а такива има доста) в картата на България се маркира само едно. Услужливата и практична стара версия маркираше всички, така че човек лесно можеше да се ориентира.
  Общо взето, каквото и да се прави в новата версия, то е съпроводено с повече действия, често повтарящи се и неприятно изяждащи времето…

 8. didi says:

  Здравейте, как да взема линк за моя офис и да го поместя в сайта си?

  • bgmaps says:

   След като сте намерили исканата от вас позиция, трябва да кликнете върху оранжевото кръгче и да изберете “карта за уеб”. Показва ви се картата, която ще поместите във вашия сайт, и балонно съобщение, в което може да се изпише пояснителен текст.

 9. Радослав says:

  М дааааааа, потребителите се оплакват, а Вие продължавата да държите и да настоявате че новата версия е по добра от старата. Защо не проверите и не видите колко хора влизат тук и след това директно преминават към старата версия?
  И едно въпросче, защо имам чувството че напоследък саботирате старата версия, тъй като аз само нея ползват и постояно когато задавам маршрути или търся даден адрес ми се отварят едни мащаби все едно разглеждам картата от космоса?!?!

 10. mira says:

  В старата версия при търсене на маршрут при клик с десния клавиш излизаше меню за избор на начална и крайна точка (и междинна точка). Така много бързо с няколко посочвания на мишката за начална и крайна точка се избираше маршрут, сега трябва непременно да се напише точен адрес, което лично за мене е много неудобно (трябва да знам точния адрес за да го изпиша). Ако обичате добавете тази функционалност и в новата версия, дотогава ще се наложи да използвам старата или да се ориентирам към други по удобни за управление карти които показват маршрути.

  • bgmaps says:

   Търсената от вас функционалност ще бъде добавена в скоро време в новата версия.

 11. Rumi says:

  Тази версия ме разочарова. Наистина, ако човек не е от София, доста ще се лута. Аз съм и поисках да отида от центъра /ЦУМ/ до Люлин, прати ме чак до Прага и оттам 9 дена с камили. За какво трябва да ходя до Прага, като същия тролей мога да го взема примерно от Пиротска или Опълченска? Моля, оправете си сайта, в този вид не служи. Не постъпвайте типично по-български – защо да е лесно, като може да е трудно!

  • bgmaps says:

   При направените от нас тестове за посочения от вас маршрут ни се предлага във всички варианти да се качим на метро, за да стигнем до Люлин. Ако може дайте повече информация за проблемния маршрут.

 12. Момчил Камбуров says:

  Върнете старата версия.Много по-добра и удобна е от новата.

  • bgmaps says:

   Бихте ли уточнили какво ви затруднява в новата версия.

 13. Mig29 says:

  По въпроса какво не ми харесва във новата версия-ами специално на мен всичко не ми харесва и по точно не е удобно.Старата версия макар и по опростена беше в пъти по добра.

 14. mary77 says:

  Цитат:”По въпроса какво не ми харесва във новата версия-ами специално на мен всичко не ми харесва и по точно не е удобно.Старата версия макар и по опростена беше в пъти по-добра.”
  Абсолютно съм съгласна с това мнение.Преди като си изкопирам адрес от някой сайт и само натискам пейс и гоу,а сега трябва да пишеш,София,(запетайка),след което поставяш адреса,обаче междувременно ти се е отворило едно падащо маню и бутона за търсене не се вижда,след това трябва да кликнеш някъде встрани да се мане списъка,и слееееед това търсии,АБЕ ТЪПО Е КАКВО ДРУГО ДА КАЖА.

 15. Cymbaline says:

  Странно, оттук описаните проблеми не съм срещал нито един при боравенето с новата версия. Аз лично я намирам за подобрена и достатъчно удобна. Може би е най-трудно на хората, които имат силно клиширан подход към нещата.

 16. Огняна Райнова says:

  Под Opera 10 картата не работи (не показва точното място на адреса). Много ще ми е жал ако махнете старата версия, защото тогава ще се наложи да се оправяме някак с некадърно направените Google Maps.

 17. Гергана Григорова says:

  Според мен новата версия е много по-добра и по улеснена. Работата ми е такава, че се налага всеки ден да го използвам и смятам, че сайта не е виновен, че някои не знаят как да работят с него!

 18. Колев says:

  Мен ме радва много повече новата версия. Доста по-улеснена ми е и с повече информация!
  Браво!

 19. Л.Петков says:

  Онзи ден (във връзка с преброяването) се убих да търся карта на София за да видя една улица в кой раЙон се намира – не намерих. Сега виждам, че новата ви карта е с районите. Добре, но за да не излиза в търсачката, значи някой не е пуснал подсказката за това!
  Второ. Днес потърсих ул. Бузлуджа №2. Ами тя е почти в центъра бе хора, свършва на Руски паметник!!!
  Вашата карта ми дава два отговора и нито един не е търсения – Филиповци (на първо място) и Красно село!
  Е как да се ползва тази карта!?

Моля, отговорете