Новият BGmaps

BGmaps.com e сайт със седемгодишна история.
От създаването на сайта досега сме правили доста промени, добавяхме нови карти и информацията ставаше все повече и повече, а самият сайт – все по-сложен.
Дори и въвеждането на ajax технологията пригодихме към старата визия.

Затова решихме, че е крайно време да започнем на чисто и да променим изцяло дизайна на сайта. В това тежко начинание ни помагат професионалистите от BSH.

Освен новия дизайн добавяме нови още по-подробни мащаби на картата на България – мащаб 1:50 000 на цялата страна, добавяме нови безплатни услуги за потребителите и поетапно ще добавим подробни карти на всичките 253 града.

Целият сайт е пренаписан, като желанието ни е да бъде по-удобен, по-лесен за ползване и по-интуитивен.

Стартираме с бета версия на новия BGmaps, като разчитаме на вашите мнения, помощ и активност. Приемаме всякакви забележки във всички канали – blog, Facebook и имейл в сайта.

Адресът на новият BGmaps е http://www.bgmaps.com/next

Очакваме да има и грешки, и бъгове, и не се страхуваме от проблемите, защото се надяваме, че ще направим BGmaps по-хубав и по-удобен за вас. Търсенето на съвършенството е път, а не състояние и се надяваме, че ще вървим по него заедно.

Пишете ни!

Social Share Toolbar

17 отговори на “Новият BGmaps”

 1. момчил says:

  браво! изглежда много по-добре

 2. Георги says:

  Искам да предложа нещо което мисля, че няма да е трудно да се реализира.
  Видях, че като съм в определен район мога да поискам да ми бъдат показани спирките на градски транспорт. След като се покажат няма да е лошо ако мога да кликна върху някоя спирка и да се покаже прозорче с номерата на ажтобусите, тролей и т.н. които минават от там. А ако може и графикат им… ще е супер! Нещо като табелките които са по самите спирки..

  Новият изглед на сайта е доста по-добре и много по-лесен и удобен за работа.
  Успех!

 3. ивайло says:

  При търсене на маршрут,не намирам опцията “междинна точка”

 4. bgmaps says:

  @георги
  В момента показването на спирките може да стане по два начина – през „покажи на карта” (намиращо се над картата в дясно) и през инфото на текущата точка с „покажи най-близките 5”. В единия случай се показват всички спирки на картата, а в другия – само най-близките 5 до текущата позиция. И в двата случая те се визуализират със синьо кръгче с „i” в него. Като кликнете върху него, се изважда информация за автобусите, минаващи през тази спирка, както и името и. Също така и препратка към сайта на Градска Мобилност в секцията „Виртуални табла”, от където може да се получи информация за графика на превозните средства.

  @ивайло
  Не сме премахнали опцията за добавяне на междинна точка, просто в момента се намира между двете полета за избор на крайна и начална точка в „добави адрес на преминаване”.

 5. станчев says:

  Или не го правя както трябва или още не е достъпно, но как да вградя html формата за търсене на улица? Винаги ми дава грешка.

 6. bgmaps says:

  @станчев
  Благодарим Ви за тази информация и за наша радост се оказа, че пробелмът е само в тестовата версия и колегите го отстраниха.
  За помощ и информация се свържете с нас на bgmaps@datecs.bg

 7. Диана says:

  имам проблем със зареждането на старата страница.Търси файл тип MIME Type: application/xhtml xml и иска download.Надявам се новата да работи

  • bgmaps says:

   Здравейте,
   при направените тестове не открихме подобен проблем. Понякога при работа със стари версии на браузърите BGmaps не работи съвсем коректно.

 8. Имам няколко препоръки
  0 Интерфейси на онлайн карти има по-хубави от вашия. Има сайтове с повече информация от вашия. Вашата сила е в точността на картите и сравнително навременната им актуализация. Моля, не си лягайте на лаврите а продължавайте в същия дух, защото това е най-важното. 🙂

  1 На картите има отбелязани банки, гари, автогари, болници, магазини и т. н. Добре ще е при кликане върху картинката да излиза прозорче с кратка информация. Като начало Например
  “На Иванчо бакалията,
  ул Марийкина 987
  тел. 02*********
  работно време 09:14-09:15”
  Също и при “Най-близките 5”

  2 Когато кликна някъде излиза старото червено кръгче и i в по-малко кръгче на син фон. Поне мен това ме залбуждава, че “под него” има информацията от точка 1. А информацията, която е там в момента е също полезна. Ако заблудата е масова, а не само в моята глава би било дорбе да се пипне леко интерфейса.

  3 При търсене на маршрут има възможност за избор само на една междинна точка. Струва ми се, че ще е добре ако има място за повече – например между 2 и 5 междинни точки ми се струва оптимално.

  И накрая един въпрос. Как стои въпроса с линковете към карти и картите, които ще могат да се имплементират в уеб страници? Ако не се лъжа линковете до сега важаха за 30 дни и след това не се отваряха. Така ли ще е и за напред и за двете услуги – линкове и вградени карти?

  Това за сега. Желая ви успехи и всички парички, които вложите в един хубав bgmaps.com да ви се върнат многократно.

  • Благодаря Ви за препоръките.
   Съобразихме се с първите две точки, а по третата засега решихме да не правим такава разработка.
   Линковете и картите за уеб вече са постоянни и безплатни.

 9. Anonymouse says:

  BGMaps.com е най-добрият уебсайт!!

 10. райчев says:

  Аз ли не догледах що ли? При старата версия си ми беше много готино като ми даваше и за колко време ще измина зададения маршрут, а при новата версия не видях такова нещо…

 11. koko says:

  Защо ви трябваше да разбутвате нещо, което работи? Много хубав беше стария сайт, тоя освен че работи отчайващо бавно не мога да намеря нищо. Потрбителите няма да желаят да четат ръководства как се ползва сайт само за да видят къде е някой адрес.

 12. стоян кънчев says:

  новият сайт е непълен ,много бавно зарежда и е изнервящ -защо когато имаше прекрасен сай да бъде заменен с много по лош.Как се намира маршрут от град до град -в предишния сайт имаше имаше междинни точки,разстояние в км.,идруги удобни екстри които тук липсват.

 13. мария иванова says:

  Честито! На мен ми харесва обаче стария вариант. По-бърз, ясен.
  В новия до колкото го видях щрифта е по-ситен, не се изписват населените места, а само номера на пътя?

 14. Анонимен says:

  Не виждам опция при избиране на точка да се избира Маршрут от тук, през тук и до тук, което е полезно ако човек не знае точния адрес с номера на улиците и се ориентира само визуално и го имаше в стария сайт.

 15. Бай Ландо says:

  В старата версия имаше опция, при съставяне на маршрут, да се избира между бърз и къс. В новата версия има ли такава възможност ?

Моля, отговорете