“Сподели България” – красотата на страната ни върху картите на BGmaps.com

Проектът „Сподели България“ на асоциация „Интерактивна България“, чийто партньор е BGmaps.com, беше представен на пресконференция днес – 15.02.2015 г..

Проектът представлява микс от фотографии и панорамни 360-градусови обиколки на българското природно, културно и историческо наследство.

Членовете на екипа на “Сподели България” – Адриан Илиев, Добрин Димитров, Иван Велков, Георги Палпурин, Галя Тодорова от BGmaps.com и Ивайло Иванов на фона на един от успешните проекти на инициативата – виртуалният тур в Президентството.

България и нейните богатства вече са на един клик разстояние за всеки посетител на сайта ни. Директно от картата можете да се докоснете до красотата на страната ни и да се разходите виртуално до различни интересни и прекрасни места, да разгледате Нос Калиакра или пък Тракийската куполна гробница в Поморие, да влезете вътре в Президентството или пък в Некропола на църквата Света София.

Всичките 55 заснети панорами можете да видите на обзорния мащаб на България в BGmaps.com като изберете бутона “Интерактивна България” от страницата с картата.

Бутонът се намира тук:

Под бутона “Интерактивна България” можете да изберете и само отделна категория – разделили сме ги условно на “Архитектура”, “История” и “Природа”. Избирането на някоя от тях филтрира само отделната категория. На примера долу сме избрали “История”.

Ако искате да разгледате панорамните обиколки на Сподели България в рамките на града – изберете отделна категория и върху картата ще се покажат иконките от избраната категория на местата, на които са заснети панорамните снимки.

 

На изображенията по-долу можете да видите виртуалния тур в Президентството в BGmaps.com

С двоен клкик върху панорамното изображение влизате в режим на цял екран, отново двоен клик върху кое да е място от изображението от цял екран Ви връща върху режима с картата.

С включването на виртуалните турове на “Сподели България” в BGmaps.com искаме да дадем възможност на хората да се докоснат до красотата на България и в същото време да спомогнем за популяризирането на този прекрасен проект.

Екипът на BGmaps

Social Share Toolbar

Моля, отговорете